platforme ecommerce magazin online

MerchantPro vs GoMag vs Shopify. Avantaje şi dezavantaje

Dacă te-ai hotărât să porneşti o afacere online, printre primele lucruri la care te gândeşti este desigur site-ul prin intermediul căruia vei vinde. Iar dacă vorbim de site-uri, foarte mulţi întreprinzători vor să ştie din start care este cea mai bună platforma de ecommerce din România. Pentru acest titlu se bat în realitate 3 platforme foarte mari, cele mai populare: MerchantPro, GoMag şi Shopify, iar în continuare o să facem o comparaţie între acestea din punct de vedere al funcţionalităţilor, designului, al preţurilor şi aşa mai departe.

1. MerchantPro

MerchantPro

Ştiai că MerchantPro este versiunea actuală a platformei vechi ShopMania BIZ? Hai să descoperim împreună ce oferă aceasta antreprenorilor care vor să lanseze un site sau să-şi schimbe platforma.

Preţuri

Poţi încerca platforma timp de 15 zile gratuit. MerchantPro oferă 4 planuri tarifare:

 • Gratuit - este potrivit pentru 50 de produse. Permite setup domeniu propriu, găzduire, designuri responsive, suport online şi 1 utilizator.
 • Premium = 29.74 euro pe lună. În afară de avantajele planului Basic, acesta mai oferă posibilitate de editare CSS şi HTML, SSL setup, HTTP/s, import şi export date (CSV, Excel etc), interfaţa în mai multe limbi şi cu multiple monede, suport online şi la telefon, 2 utilizatori. Numărul maxim de produse admise: 2000.
 • VIP = 52.79 euro pe lună. În afară de avantajele planului Premium, acesta oferă în plus integrări ERP, sincronizare multi-store, optimizarea conversiilor şi instrumente de marketing, programe de loialitate, portofel virtual, grupuri de clienţi, acces API, suport online şi telefonic, 5 utilizatori. Numărul maxim de produse admise: 10 000.
 • Enterprise = 118,79 euro pe lună. Are toate beneficiile planului VIP şi în plus automatizări de fluxuri operaţionale, suport prioritar, training 1 la 1, monitorizare 24/ 7, 10 utilizatori şi 50 000 de produse.

Care sunt cele mai importante funcţii?

Iată cele mai importante funcționalități pe care această platformă le oferă:

Structură optimizată pentru SEO. MerchantPro își pune la dispoziție utilizatorii cu o structură optimizată pentru motoarele de căutare (SEO). Aceasta înseamnă că site-ul tău are mai multe șanse să apară în primele rezultate ale căutărilor online, ceea ce poate aduce mai mulți vizitatori și clienți.

Funcționalități pentru generarea vânzărilor și fidelizarea clienților. Platforma oferă instrumente și funcționalități care te ajută să generezi vânzări și să fidelizezi clienții. Aceasta include funcții precum cupoane de reducere, reguli de preț dinamic, produse combo și reguli de coș de cumpărături.

Activare instant pentru plăți online și servicii de curierat. Cu MerchantPro, poți activa rapid și ușor servicii de plată online și opțiuni de livrare prin curierat. Aceasta facilitează procesul de cumpărare pentru clienții tăi și îți permite să gestionezi tranzacțiile într-un mod eficient.

Procesare intuitivă și rapidă a comenzilor. Platforma oferă o interfață intuitivă pentru gestionarea rapidă și eficientă a comenzilor. Acest lucru este crucial pentru a asigura o experiență de cumpărare plăcută și fără întârzieri pentru clienți.

MerchantPro include module CRM (Customer Relationship Management) care sunt ușor de folosit. Acest lucru te ajută să urmărești și să gestionezi relațiile cu clienții într-un mod mai eficient.

Platforma dispune de resurse API, ceea ce înseamnă că poate fi integrată cu alte aplicații și servicii, extinzând astfel funcționalitățile sale. Ecosistemul deschis îți oferă flexibilitate pentru a personaliza și extinde funcționalitățile platformei în funcție de nevoile afacerii tale.

Poți utiliza o funcție integrată de newsletter pentru a-ți ține clienții informați despre noutăți, oferte speciale și evenimente importante din magazinul tău online.

Site-ul tău este optimizat pentru a funcționa perfect pe dispozitive mobile, asigurând o experiență de cumpărare fluidă și plăcută pentru utilizatorii care navighează de pe telefoane sau tablete.

Opțiune de export clienți/ Poți exporta datele clienților pentru a gestiona relațiile cu aceștia în afara platformei sau pentru a efectua analize și campanii de marketing mai avansate.

Platforma oferă o funcție dedicată pentru gestionarea inventarului. Poți edita stocul și prețurile cu ușurință pentru fiecare produs într-o singură pagină, fără a fi nevoie să accesezi fiecare produs individual.

Opțiune de editare/adăugare bannere. Poți personaliza site-ul tău prin adăugarea și editarea bannerelor pentru a promova oferte sau evenimente speciale.

Funcție de adăugare fișiere în site: Ai posibilitatea de a încărca și adăuga diferite tipuri de fișiere pe site-ul tău, inclusiv documente, imagini și fișiere multimedia. Platforma acceptă o varietate de extensii de fișiere pentru a satisface nevoile tale.

Funcții de cupoane reducere, reguli preț dinamic, produse combo, reguli de coș de cumpărături: MerchantPro oferă funcționalități avansate pentru gestionarea prețurilor și ofertelor. Poți crea și gestiona cu ușurință cupoane de reducere, reguli de preț dinamic, produse combo și reguli de coș de cumpărături pentru a atrage și fideliza clienții.

Ai acces la statistici detaliate pentru a evalua performanța site-ului tău. Poți urmări numărul de produse în stoc, rata de retenție a clienților, valoarea de durată a clienților (CLV), numărul mediu de comenzi per client și coșurile abandonate pentru a lua decizii informate.

Platforma oferă opțiuni de integrare cu Google Analytics și Google Search Console pentru a obține date mai avansate privind traficul și vizibilitatea site-ului tău în motoarele de căutare.

...

Vrei mai multe detalii despre MerchantPro?

Avantaje competitive:

MerchantPro este cea mai populară soluţie SaaS din România şi are câteva avantaje competitive:

Interfață ușor de folosit. Una dintre marile sale calități este interfața extrem de intuitivă. Utilizatorii se pot familiariza rapid cu platforma și pot începe să o utilizeze eficient fără a întâmpina dificultăți semnificative.

Funcție de abonare newsletter integrată. MerchantPro oferă o funcție de abonare la newsletter direct în platformă. Cu posibilitatea de gestionare și export a listei de abonați, ai tot ce îți trebuie pentru a gestiona campanii de marketing sau pentru a importa listă în alte platforme, simplificând astfel procesul de comunicare cu clienții.

Blog informativ și util. Platforma dispune de un blog bine realizat care oferă răspunsuri la întrebări esențiale pentru afacerile online.

MerchantPro oferă prețuri foarte competitive. În plus, platforma oferă o opțiune gratuită pentru magazinele care au până la 50 de produse, ceea ce le permite să beneficieze de găzduire, domeniu propriu și suport tehnic fără costuri semnificative.

Rapoarte detaliate în back-end: În sistemul de administrare a site-ului (back-end), poți accesa rapoarte detaliate despre utilizatori. Acest lucru îți permite să evaluezi eficiența utilizării platformei de către diferiți utilizatori ai site-ului tău. Poți urmări numărul de produse adăugate sau actualizate și numărul de facturi emise sau anulate de fiecare utilizator, furnizând date importante pentru analiza performanței.

Alte aspecte

Platformă e intuitivă, meniul seamănă destul de mult cu Shopify, iar managerul de meniuri seamănă cu cel de pe Wordpress. În ansamblu, structura simplă, organizarea eficientă a setărilor și posibilitatea de a adăuga aplicații din App Store fac din MerchantPro o platformă accesibilă și flexibilă pentru personalizarea și gestionarea site-ului tău. Aceste caracteristici îți permit să configurezi rapid magazinul online și să utilizezi instrumente utile pentru a-ți îmbunătăți și monitoriza afacerea online.

La asta se mai adaugă un blog uşor de configurat şi bine actualizat, acces la întrebări frecvente care te ajută să-ţi rezolvi singur o anumită nelămurire la un moment dat, însă şi un customer care rapid. Dacă la Gomag primeşti un ticket după ce trimiţi un email şi în funcţie de probleme ţi se prioritizeaza răspunsul, la MerchantPro poţi să ai şi un cont gratuit că tot exista şanse să primeşti răspunsul în câteva ore. De asemenea, la MerchantPro poţi să intri uşor în legătură telefonică cu un operator care să te ajute în folosirea platformei sau să-ţi răspundă la întrebări.

Mai nou, MerchantPro oferă servicii de localizare în Bulgaria şi posibilitatea de a vinde internaţional.

Temele sunt fresh şi ai de unde să alegi un design care să se potrivească foarte bine cu afacerea ta.

...

Vrei mai multe detalii despre MerchantPro?

2. Shopify

Shopify

Spre deosebire de Gomag şi MerchantPro care sunt companii româneşti, Shopify este o companie canadiană, multinațională. Oferă o interfaţă la fel de intuitivă ca şi celelalte platforme, dar site-ul lor este în limba engleză.

Preţuri

Ca şi planuri tarifare, pe Shopify poţi să optezi pentru plata lunară sau anuală (caz în care poţi economisi 25%).

 • - Planul Basic (plata lunară sau anuală) - este conceput pentru afaceri mici şi întreprinzători singulari. Preţul este de 32 dolari pe lună la plata lunară, iar primele 3 luni după abonare se plăteşte doar 1 euro pe lună. Acest plan include rapoarte de bază, 2 utilizatori şi până la 1000 inventory locations. La plata pe an, preţul devine 24 dolari, iar cei de la Shopmania subliniază că acesta este planul lor cel mai popular.
 • - Planul Shopify. Preţul acestuia este de 92 de dolari la plata lunară, respectiv 69 dolari pe luna dacă plăteşti integral pe un an. Şi aici este valabilă aceeaşi ofertă cu 1 dolar pe lună în primele 3 luni de contractare. Include rapoarte profesionale şi 5 utilizatori.
 • - Planul Advanced. Este gândit pentru afacerile mari şi este de fapt varianta personalizabila aşa cum găsim la Merchant Pro şi Gomag. Preţul acestui abonament este de 399 dolari pe lună la plata în tranşe, respectiv 299 dolari pe lună la plata integrală pe 1 an. Aceeaşi oferă cu 1 dolar pe lună în primele 3 luni de contract se repetă şi aici.

În afara acestor planuri, găsim la Shopify ceva nou faţă de Merchant Pro şi Gomag:

 • - Planul starter la 5 dolari pe luna - potrivit celor care vor să vândă produse la evenimente sau prin platformele social sau prin aplicaţii de mesagerie.
 • - Planul retail la 89 dolari pe luna - potrivit antreprenorilor care vor să vândă în magazine cu mulţi angajaţi, cu stoc mare şi care au nevoie de funcţionalităţi pentru fidelizarea clienţilor.

Funcţionalităţi

Dacă porneşti magazinul cu Shopify o să simţi că ai o libertate fantastică şi că poţi deveni foarte creativ în configurarea afacerii tale, că poţi gestiona uşor comenzile online, stocurile, campaniile şi aşa mai departe.

După ce intri în dashboard-ul Shopify o să găseşti informaţii pas cu pas care o să te ajute să-ţi setezi eficient magazinul online.

 • - Getting started - cu posibilitate de a crea o aplicaţie şi de a pătrunde mai adânc în app surfaces.
 • - Ghid pentru design cu structura aplicaţiei, layout, design vizual, content, navigare şi experienţa utilizatorului.
 • - Configurarea zonei de checkout - cu produse la oferta, bannere personalizate şi plăti customizate, livrare şi împachetare, consultatea statusului comenzilor, validare.
 • - În partea de Strategii de vânzare, Shopify a inclus flow-ul, plăţile, posibilitate de integrare cu companii de fullfillment, relaţii B2B, marketing, Shopify Point of Sale şi mai nou Blockain.
...

Vrei mai multe detalii despre ShopiFy?

Iată câteva dintre cele mai utile caracteristici și funcționalități ale Shopify:

Configurarea și gestionarea produselor. Unul dintre avantajele majore ale platformei Shopify este capacitatea sa de a simplifica configurarea și gestionarea produselor. Poți grupa produsele în funcție de categorie, tip sau stadiul de vânzare. Mai mult decât atât, poți gestiona variante ale produsului în funcție de culoare, mărime, dimensiune, material și multe altele.

Urmărirea stocurilor. Shopify îți permite să urmărești cu ușurință stocurile de produse și să previi clienții să comande produse care nu mai sunt în stoc, prin intermediul notificărilor automate. De asemenea, atunci când primești noi livrări, numărul de produse în stoc se actualizează automat.

Căutare organică îmbunătăţită. Shopify îți oferă diverse opțiuni pentru a-ți crește vizibilitatea în motoarele de căutare. Poți edita ușor titlurile, descrierile, optimiza imaginile și crea fișiere sitemap.xml pentru a-ți îmbunătăți prezența în rezultatele căutării organice.

Configurarea costurilor de livrare. Platforma Shopify îți permite să configurezi costurile de livrare în funcție de destinație, preț sau greutate. Ai, de asemenea, posibilitatea de a oferi mai multe metode de livrare clienților tăi.

Avantajele Shopify

Pe lângă prezența online, accesul ușor la noi clienți și generarea de profit, Shopify oferă o serie de avantaje semnificative:

Platforma facilitează vânzarea de bunuri sau servicii cu cerințe minime de configurare, eliminând aspectele tehnice legate de hosting și dezvoltarea site-ului.

Shopify funcționează perfect atât pe iPhone, cât și pe Android, permițând utilizatorilor să vizualizeze produsele pe telefoanele mobile, ceea ce poate crește vânzările.

Shopify oferă asistență constantă clienților prin e-mail, telefon și chat live, pentru a rezolva orice problemă. De asemenea, oferă acces la tutoriale gratuite și cursuri online despre comerț electronic prin intermediul platformei Shopify Learn.

Poți personaliza aspectul magazinului tău online Shopify prin modificarea temei site-ului web, incluzând nuanțe, forme și fonturi conforme cu identitatea ta de brand. Ai la dispoziție peste 70 de șabloane gratuite și premium.

Dropshipping-friendly. Shopify permite vânzarea de produse cu un furnizor care deține inventarul și le expediază.

Platforma oferă funcționalități avansate prin intermediul pluginurilor Shopify, care ajută la implementarea unor funcții specializate pentru un magazin online profitabil.

Instrumente de plată incorporate: Poți permite clienților tăi să plătească prin Shopify Payments sau prin alte furnizori terți, folosind carduri de debit, carduri de credit, PayPal, Amazon Pay, Apple Pay, Google Pay și criptomonede.

Integrarea rețelelor sociale: Prin integrarea magazinului Shopify cu rețelele sociale, ai posibilitatea să vinzi nu doar pe site-ul web, ci și pe platformele precum Facebook sau Instagram. Acest lucru îți extinde aria de potențiali clienți și maximizează vânzările..

...

Vrei mai multe detalii despre ShopiFy?

3. Gomag

gomag

Cosmin Daraban, CEO-ul & Co-Founder-ul Gomag este foarte activ în online aşa că dacă ai căutat soluţii pentru comerţul online, este imposibil să fi ratat prezentarea sa cu avantajele Gomag şi îndemnul de a încerca gratuit platforma. Promisiunea gomag din start este că poţi deschide uşor un magazin online pregătit să vândă, iar cea mai recentă ofertă Gomag este lansarea unui magazin online cu doar 1 euro/ lună.

Preţuri

Dacă vrei să-ţi faci magazinul în gomag, ai la dispoziţie 5 planuri tarifare:

 • Basic - cu 1 euro pe lună (adică 85% reducere) în primele 3 luni de abonament. Se pretează pentru 200 de produse şi în banii aceştia ai inclus: suport online, plată online, livrare colete, smartbill şi FGO, peste 50 de aplicaţii, smartbill şi FGO.
 • Start - la 27 euro pe lună. Se pretează pentru 500 de produse, şi față de planul Basic ai posibilitate de configurare 2 Goboti, 15 procesatori de plăţi, 18 servicii de curierat şi peste 70 de aplicaţii incluse.
 • Plus - 47 euro pe lună. La acest abonament, poţi introduce pe site 5000 de produse, poţi seta 5 goboti şi față de varianta Start ai acces la 75 aplicaţii. Dacă vinzi şi pe emag, atunci planul acesta e ideal pentru că oferă integrare gratuită cu Emag Marketplace.
 • Pro - 97 euro pe luna - se pare că acesta este cel mai popular plan de la Gomag. Oferă posibilitate de configurare 10 goboti, permite 10000 de produse online şi acces la peste 80 de aplicaţii.
 • Enterprise - este soluţia Gomag pentru afaceri cu volume mari şi include oferte personalizate (produse nelimitate, 25 goboti şi training 1 la 1).

Ce funcţionalităţi oferă platforma?

Cele mai importante funcţii disponibile în Gomag sunt următoarele:

- Automatizare goboti - poţi seta nişte "roboţei" digitali care să îndeplinească anumite taskuri în diverse condiţii. De exemplu: Merchandiser Bot (cele mai noi produse, produse sub x lei, adăugare automată produse în categoria cu reduceri), Email Bot (returnarea unei comenzi, puncte de fidelitate, solicitare review clienţi, voucher cu reducere la următoarea comandă, adăugarea sau ştergerea unui marcaj/ bulină cu ultima şansă/ ultimul pe stoc) CRM Bot (clienţi Silver, Gold, Platină).

- Blog. Articolele de blog pe Gomag pot fi adevărate landing pages. Poţi alterna secţiunile de text şi secţiunile de review-uri/ testimoniale, produse cu adăugare directă în coşul de cumpărături, bannere. Poţi da taguri articolelor, astfel încât acestea să se afişeze în anumite categorii de produse.

- Reguli pentru reduceri şi fidelizare clienţi. De exemplu, poţi să-ţi împarţi clienţii în anumite grupuri (cum ar fi Silver/ Gold/ Platinum) şi să-i recompensezi în funcţie de valoarea comenzilor lor sau de  numărul lor de comenzi.

- Landing page. În Gomag poţi crea foarte uşor o pagină de vânzare, cu un design extrem de atractiv. Poţi introduce secţiuni precum text, bannere, produse din magazin cu adaugă în coş, review-uri/ testimoniale, poţi împărţi pagina în tabele, poţi pune chiar şi videoclipuri.

- Pop-up-uri. Există pop-uri predefinite care o să te ajute să-ţi setezi extrem de rapid o fereastră de abonare la newsletter de exemplu sau de a-i oferi clientului un cupon de reducere.

- Recuperare coș. O funcţie extrem de importantă în magazinele online pentru că permite trimiterea automată a mesajelor de recuperarea a coşului. În general rata de recuperare coș este foarte mare. Deci, magazinul reţine produsele clientului în coş (dacă acesta este logat în contul tău) şi îi oferă posibilitatea să le recupereze, să plaseze imediat comanda fără să o ia de la capăt.

- SEO avansat. Atât categoriile, cât şi produsele au tab dedicat pentru SEO unde se pot introduce informaţii SEO precum Title, Meta, tags, H2/ H3 etc.

- Produs configurabil. Dacă vinzi haine, adidaşi sau produse cu variante de mărime/ cantitate/ dimensiune, această funcţie va fi foarte utilă pentru tine.

- Galerie de imagini. La fiecare produs poţi să pui o mulţime de imagini şi de asemenea în prezentarea produsului poţi să pui bannere, video-uri, secţiuni diverse (cum ar fi detalii tehnice). La acestea se adauga automat review-urile, sugestii şi recomandări de produse, informaţii despre livrarea comenzii (inclusiv număr de telefon lângă butonul de cumpărături, timpul estimat de livrare, confirmarea că produsul este în stoc sau se aduce la comandă în x zile).

- Cadouri în coşul de cumpărături. Această funcţie te ajută să vinzi mai mult şi să-ţi fidelizezi clienţii. Poţi rula de exemplu campanii precum "Comandă de peste x lei şi îţi poţi alege cadou în coşul de cumpărături x cadouri".

- Hello bar. Urmează o sărbătoare, au o campanie specială sau vrei să comunici rapid un mesaj celor care intră pe site? Setează un hellobar în partea de sus şi acesta va fi imediat vizibil.

În plus, Gomag este optimizat pentru mobile, permite confirmarea avansată a produselor (cu stocuri, disponibilitate şi colecţii), funcţionalităţi de marketing (promoţii, reduceri, bannere în categorie, pe homepage, în pagina produsului).

Ce e diferit față de MerchantPro si Shopify?

Automatizări cu GoBoți: Gomag pune la dispoziție funcționalitatea GoBoți, care îți permite să automatizezi diferite aspecte ale interacțiunii cu clienții. Acest lucru poate ajuta la reducerea costurilor legate de gestionarea clienților și poate îmbunătăți eficiența afacerii tale.

Resurse de educare: Gomag oferă o gamă variată de resurse de educare, cum ar fi un blog, un canal de YouTube, un podcast și Academia Gomag. Aceste resurse te ajută să înveți mai multe despre gestionarea unui magazin online, strategii de marketing și alte aspecte relevante pentru afacerea ta.

Pop-up-uri: Platforma Gomag îți pune la dispoziție opțiunea de a utiliza pop-up-uri pentru a-ți atrage comenzi și a interacționa mai eficient cu vizitatorii site-ului tău. Aceasta este o modalitate eficientă de a promova oferte speciale sau de a înregistra informații de contact ale clienților potențiali.

GPeC: Gomag este axată pe optimizarea magazinelor online în conformitate cu criteriile GPeC (Gala Premiilor eCommerce). Acest lucru îți poate ajuta magazinul online să fie mai competitiv și să ofere o experiență mai bună clienților.

Funcția de CRM (Customer Relationship Management): Gomag oferă o funcție de CRM care te ajută să gestionezi relația cu clienții într-un mod mai eficient. Poți urmări istoricul interacțiunilor cu clienții și să personalizezi comunicarea cu aceștia pentru a crește satisfacția și loialitatea clienților..

Gomag se remarcă prin automatizări inovatoare, resurse de educație, pop-up-uri, optimizare conform criteriilor GPeC, funcționalitate CRM și mixul său de funcționalități unice. Toate aceste aspecte contribuie la oferirea unei soluții complete și eficiente pentru cei care doresc să-și dezvolte cu succes magazinul online.

Motive să alegi Gomag

Există numeroase motive pentru care ar trebui să alegi Gomag atunci când îți dorești să-ți lansezi propriul magazin online. Compania oferă o serie de avantaje care fac diferența și asigură succesul unei afaceri.

Primul motiv este că Gomag îți permite să-ți lansezi magazinul online foarte rapid, fără a fi nevoie să investești în costuri de configurare. Aceasta este o veste excelentă pentru antreprenorii care doresc să își înceapă afacerea online într-un timp scurt și fără a trebui să se confrunte cu procese complicate de instalare și configurare.

Un alt motiv important este accesul la echipa de suport în limba română. Acest lucru este crucial pentru a avea încredere în platforma ta și pentru a primi asistență promptă în cazul unor probleme sau întrebări. Echipa de suport este pregătită să te ajute să profiți la maximum de platformă.

Ai acces la actualizările și noile funcționalități aduse platformei. Acest lucru înseamnă că magazinul tău online va fi mereu la zi cu cele mai recente tehnologii și tendințe din domeniul comerțului online. Astfel, poți fi sigur că afacerea ta se va dezvolta într-un mod competitiv și eficient.

Gomag îți oferă o comunitate puternică. Cu un grup Facebook ce numără peste 9.300 de membri, ai oportunitatea de a împărtăși experiențe, de a primi sfaturi de la alți antreprenori și de a fi mereu la curent cu noutățile din lumea e-commerce-ului. Această comunitate poate fi o sursă valoroasă de cunoștințe și sprijin în dezvoltarea afacerii tale.

Un alt avantaj important sunt integrările gratuite cu cele mai utilizate aplicații de marketing, precum și posibilitatea de a te conecta la eMag Marketplace (la Shopify multe integrări se platesc). Aceste funcționalități îți permit să-ți promovezi produsele în mod eficient și să-ți mărești vizibilitatea pe piață.

În plus, Gomag îți pune la dispoziție o selecție de parteneri recomandați pentru serviciile de marketing necesare unui magazin online de succes. Astfel, poți avea încredere că vei lucra cu profesioniști din domeniul marketingului care îți vor ajuta afacerea să crească și să prospere.

Cu beneficii precum lansarea rapidă, suportul în limba română, actualizările constante, comunitatea activă și integrările gratuite, vei avea toate instrumentele necesare pentru a construi o afacere online de succes.

Setări

Ușurința configurării site-ului pe platforma Gomag este un avantaj semnificativ pentru cei care doresc să își lanseze și să își gestioneze magazinul online fără a se confrunta cu complexități inutile. Această abordare simplificată face experiența de utilizare mai plăcută și mai eficientă, permițându-ți să te concentrezi pe dezvoltarea afacerii tale online.

Toate setările disponibile într-o singură pagină: Gomag a creat o experiență simplă și eficientă pentru utilizatori, punând toate setările esențiale într-o singură pagină. Această abordare face gestionarea site-ului mult mai accesibilă și mai intuitivă.

Împărțirea categoriilor site-ului: Platforma împarte categoriile site-ului în secțiuni clare și intuitive. Această structură ajută la o bună organizarea.

Gomag facilitează activarea furnizorilor de plată prin oferirea a aproximativ 20 de metode de plată. Cu numeroase integrări disponibile și faptul că toate opțiunile sunt gratuite de instalat, gestionarea plăților devine o sarcină convenabilă și cost-eficientă. Totuși, nu oferă plata cu crypto, precum Shopify.

Chiar dacă există opțiuni avansate pentru configurarea produselor, Gomag a gândit astfel încât să fie ușor de utilizat. Faptul că trebuie să bifezi doar elementele esențiale pentru a edita un produs îți reduce temerile legate de gestionarea unui catalog mare de produse, deoarece nu este necesar să completezi și să verifici toate câmpurile.

Integrarea cu Google Analytics este un proces facil pe platforma Gomag. Pur și simplu preiei codul de tip UA-... și bifezi opțiunea pentru e-commerce, dacă este necesar. Acest proces simplificat îți permite să monitorizezi și să analizezi datele esențiale pentru afacerea ta online.

Teme şi design

Gomag îți oferă o selecție de 19 teme de bază destul de atrăgătoare. Aceste teme sunt un punct de pornire ideal pentru a-ți personaliza aspectul magazinului într-un mod unic și atractiv. Iată câteva dintre avantajele remarcabile ale acestor teme:

Unul dintre primele lucruri pe care le observă vizitatorii unui magazin online este aspectul vizual. Template-urile oferite de Gomag impresionează prin grafica simpla, minimală, decentă.. Imaginile și design-ul sunt concepute pentru a atrage atenția și a crea o experiență vizuală plăcută pentru clienți.

Temele sunt gândite pentru a oferi o structură clară și logică a informației. Astfel, vizitatorii pot naviga ușor prin magazin și pot găsi produsele sau informațiile de care au nevoie rapid și fără efort.

Chiar dacă începi cu o temă de bază, Gomag îți oferă posibilitatea de a personaliza aspectul magazinului în funcție de preferințele tale. Poți adăuga logo-ul, culorile și elementele grafice care definesc identitatea brandului tău, astfel încât magazinul să fie cu adevărat unic.

Toate temele oferite sunt create pentru a fi receptive, ceea ce înseamnă că se vor adapta automat la diferite dispozitive și dimensiuni de ecrane. Acest lucru asigură o experiență coerentă pentru utilizatori, indiferent de dispozitivul pe care îl folosesc.

Gomag acordă importanță optimizării pentru motoarele de căutare (SEO). Astfel, temele sunt create având în vedere bunele practici de SEO, ceea ce poate contribui la clasarea mai bună a magazinului tău în rezultatele motoarelor de căutare.

Ce zic utilizatorii?

Părerile utilizatorilor despre platformele de e-commerce Gomag, Shopify și Merchant Pro variază considerabil și reflectă experiențele și nevoile individuale ale acestora. Iată un rezumat al părerilor exprimate:

Merchant Pro:

 • - Utilizatorii subliniază că platforma poate fi potrivită pentru magazinele mici și mijlocii.
 • - Unii consideră că Merchant Pro are avantaje din punct de vedere al costurilor și al accesibilității.

Shopify:

 • - Unii utilizatori apreciază tehnologia avansată și caracteristicile tehnice superioare ale Shopify. Cu toate acestea, recunosc că investițiile inițiale pot fi semnificative.
 • - Platforma este considerată user-friendly și beneficiază de un serviciu de asistență clienți eficient, care rezolvă rapid problemele.
 • - Cu Shopify, utilizatorii sunt dispuși să plătească pentru servicii de calitate superioară.

Gomag:

 • - Unii utilizatori consideră că Gomag este o platformă excelentă și o văd ca fiind cu ani lumină înainte în comparație cu altele de pe piață.
 • - Totuși, o critică importantă este că Gomag este disponibilă doar în limba română, ceea ce poate limita accesul la o piață mai largă.
 • - Există, de asemenea, îngrijorări legate de costuri ridicate, taxe pentru fiecare comandă și limitările de personalizare, suport greoi.

În concluzie, alegerea dintre Gomag, Shopify și Merchant Pro depinde de nevoile specifice ale fiecărui comerciant online.

Shopify se remarcă prin tehnologie avansată și asistență clienți, dar poate fi scumpț. Gomag este apreciată pentru funcționalități, dar unele critici se referă la limitările de limbă, design și costuri.

Merchant Pro poate fi o opțiune mai accesibilă pentru magazinele mici și mijlocii, dar nu e asa user friendly ca Gomag.

Ca în orice decizie de afaceri, este esențial să evaluați nevoile și bugetul dvs. pentru a alege platformă care se potrivește cel mai bine scopurilor dvs. comerciale.

Tabel comparatii rapide

tabel comparatii

Distribuie aceasta informatie prietenilor tai

Poti spune prietenilor despre noi si despre calitatea muncii noastre pe mai multe retele sociale

Ai nevoie de o echipa de profesionisti?