platforme ecommerce magazin online

Pe ce platformă de ecommerce îţi poţi construi un magazin online?

Comerţul online este în permanentă evoluţie. Cel mai bine şi-a dovedit utilitatea în urmă cu trei ani, la începutul pandemiei, când miliarde de oameni au comandat acasă tot ce au avut nevoie, începând de la alimente, diverse medicamente, suplimente alimentare şi până la electronice de care aveau mare nevoie.

Astfel, dacă vrei să îţi extinzi afacerea şi în online sau dacă vrei să deschizi un nou business în Lumea 2.0, este bine să te înarmezi cu răbdare şi cu multe cunoştinţe. Care este primul lucru pe care trebuie să îl iei în considerare? Platforma de ecommerce pe care îţi vei construi viitorul magazin online. Îţi vom prezenta principalele platforme de ecommerce şi avantajele acestora, astfel încât să iei cea mai bună decizie pentru afacerea ta.

Top platforme de ecommerce pentru magazine online

Înainte de a-ţi spune care sunt cele mai bune platforme la momentul actual, vrem să te lămurim şi de ce ai nevoie de o platformă de ecommerce. Un magazin online este total diferit de un simplu site, astfel că ai nevoie de o platformă dedicată.

O platformă de ecommerce te va ajuta să gestionezi absolut totul: de la plasarea şi confirmarea comenzilor, actualizarea stocurilor în mod real, actualizarea preţurilor, campanii şi multe altele.

Platformele sunt realizate astfel încât să poată fi folosite de către oricine şi sunt intuitive. În doar câteva zile vei putea să foloseşti magazinul online ca şi când ai fi făcut acest lucru mulţi ani la rând.

1. Shopify

Shopify

Platforma Shopify este o platformă intuitiva, usor de folosit şi cu un grad ridicat de personalizare. Practic, ai la dispoziţie o mare varietate de şabloane personalizate pentru a-ţi personaliza interfaţa magazinului online şi pentru a fi o prezenţă unică în domeniul eCommerce.

Utilizatorii preferă Shopify deoarece pot gestiona foarte uşor produsele pe care le adăugă, pot încărca imagini, descrieri şi preţuri. De asemenea, platforma te ajută să gestionezi automat inventarul, stocurile şi variaţiile de produse. Nici opţiunile pentru gestionarea comenzilor şi a livrărilor nu sunt lăsate deoparte şi permit antreprenorilor să ofere o experienţă de shopping memorabilă pentru clienţi.

Shopify permite integrarea unei game largi de instrumente şi servicii şi orice ai avea nevoie, poţi adăuga cu ajutorul aplicaţiilor şi extensiilor disponible în App Store-ul Shopify. Foarte important, această platformă îţi oferă şi suport pentru optimizare SEO (Search Engine Optimization - Optimizare pentru Motoarele de Căutare).

La ce te ajută acest lucru? Potenţialii clienţi vor găsi mai uşor magazinul tău în marea de magazine online disponibile pe internet. Pentru un magazin online, componenta SEO este vitală. Shopify este una dintre cele mai uşor de folosit platforme şi care oferă numeroase instrumente de gestiune, analiza, SEO, personalizare şi aşa mai departe.

...

Vrei mai multe detalii despre ShopiFy?

2. MerchantPro

MerchantPro

MerchantPro are o vechime de peste 15 ani în eCommerce-ul din România şi, de asemenea, deţine poziţia de lider în topul platformelor SaaS din ţara noastră. Ce este o platformă de tip SaaS (Software aş a Service)? Este un software dezvoltat de un furnizor, care foloseşte infrastructura cloud, devenind astfel disponibil pentru mai mulţi clienţi, prin intermediul internetului. Utilizatorii plătesc un abonament pentru a putea folosi acel software.

MerchantPro se diferenţiază faţă de celelalte platforme prin faptul că este un fel de ecosistem care ajută la creşterea susţinută a fiecărui comerciant şi la atingerea succesului. Se poate personaliza foarte uşor, prin intermediul instrumentelor variate, puse la dispoziţia fiecărui uşer.

MerchantPro este uşor de folosit, intuitiv am putea spune şi se adresează atât comercianţilor cu experiență, cât şi celor aflaţi la început de drum. Printre posibilităţile pe care ţi le oferă platforma se număra adăugarea rapidă a produselor, gestionarea inventarelor, urmărirea comenzilor, diverse opţiuni de personalizare şi aşa mai departe.

Nu lipsesc nici instrumentele de analiză şi raportare, prin care tu, ca şi comerciant, vei putea înţelege comportamentul clienţilor, preferinţele lor şi vei putea vizualiza tendinţele pieţei. Toate acestea te ajută să îţi ajustezi strategia pentru a maximiza vânzările şi a-ţi creşte afacerea.

...

Vrei mai multe detalii despre MerchantPro?

3. GoMag

gomag

Platforma GoMag a cunoscut o creştere fulminantă în ultimii ani şi este una dintre platformele de eCommerce orientată spre vânzarea pe mobil, întrucât clienţii sunt tot timpul în mişcare şi preferă acest gen de comenzi.

Dacă optezi pentru a integra platforma GoMag pe website-ul tău, poţi lansa magazinul rapid şi fără un cost de setup. Ai acces la o echipă de suport în romană şi la un grup de Facebook cu zeci de mii de membri care împărtăşesc opiniile lor. De asemenea, vei beneficia de actualizări în permanenţă şi de o selecţie de parteneri de care vei avea nevoie pentru servicii de marketing online.

Mai mult, design-ul va fi unul responsive, ceea ce înseamnă că indiferent de pe ce dispozitiv vor comanda clienţii tăi, aceştia se vor bucura de toate funcţionalităţile magazinului online, rapid şi eficient. Nimănui nu îi place să aştepte prea mult pentru încărcarea paginilor sau să vadă un magazin online neoptimizat pentru dispozitive mobile spre exemplu. Aceia vor fi clienţi pe care îi vei pierde, iar GoMag te ajută să previi acest lucru.

Având în vedere că interfaţa seamănă într-o oarecare măsură cu interfaţa de la Wordpress, cu siguranţă nu vei avea probleme în a o folosi intuitiv. Întreaga platforma GoMag este optimizată după criteriile GPeC (Gala Premiilor eCommerce), astfel că magazinul tău online va fi la curent cu tot ceea ce este necesar pentru a atrage clienţi noi şi a-i fideliza pe cei existenţi deja.

Aşadar, acum ştii care sunt cele mai populare platforme eCommerce disponibile pentru România. Ce vei alege?

Distribuie aceasta informatie prietenilor tai

Poti spune prietenilor despre noi si despre calitatea muncii noastre pe mai multe retele sociale

Ai nevoie de o echipa de profesionisti?